Solární fontány

Solární fontány jsou fontány poháněné solární energií. Jsou ekologickým způsobem, jak vytvořit krásnou vodní atrakci bez použití elektrické energie z běžně dostupné sítě.

Solární fontány fungují tak, že sluneční paprsky dopadají na jejich solární panely, které přeměňují energii slunce na elektřinu. Ta poté napájí vodní pumpu fontány. Díky tomu můžete solární fontánu umístit kdekoliv, kde je dostatek slunečního světla.

Solární fontány jsou oblíbené nejen díky své ekologické funkci, ale také díky estetickému vzhledu. Tyto fontány mohou být různých velikostí, tvarů a stylů, což znamená, že lze vybrat takovou solární fontánu, která dokonale zapadá do daného prostředí.

Pokud rádi pozorujete květiny rozpínající se na hladině, tak vás jistě zaujme solární ostrůvek s fontánou Esotec Seerose. která vypadá jako plovoucí leknín. Naopak klasická fontána s čerpadlem umístěným pod vodní hladinu  Esotec RIMINI-S potěší pohledem dopadající vody na vodní hladinu až ve čtyřech různých stylech trysku do výšky až 70-ti cm nad hladinu. Nejoblíbenější malou fontánkou je WATER SPLASH 2/175.

Jelikož tuto značku uvádíme na trh již 10-tým rokem tak ze zkušenosti můžeme říci, že je opravdu neoblíbenější. To také dokazují stovky prodaných kusů v našem systému.

Pokud si toužíte dopřát pohled na solární fontánu i ve chvíli kdy se slunce schová za mraky nebo při večerním popíjení vína na terase, určitě navštivte kategorii solárních fontán s baterií. Nejen že solární fontána bude fungovat za soumraku, ale také ji lze osvětlit díky led kolečku usazeným a připojeným k čerpadlu. Budeme tak mít celou tu krásu solární fontány osvětlenou. 

Solární fontány jsou také velmi jednoduché na instalaci a použití, protože je není potřeba připojovat do elektrické sítě. Stačí je pouze umístit na slunné místo.

Výhodou solárních fontán je také nízká údržba. Pouze je třeba pravidelně kontrolovat výšku hladiny vody v jezírku a čistit filtry, aby byla zachována čistota vody a správná funkce pumpy. Některé naše typy solárních fontán mají však i ochranu proti běhu na sucho. To znamená že v případě poklesu vodní hladiny se čerpadlo samo zastaví.  Neoblíbenější fontánou s touto funkcí je solární fontána Esotec PALERMO LED . 

solární fontána  (1)

I vaše rybičky to ocení. 

Solární fontány jsou pro rybičky velmi prospěšné, pokud jsou správně navrženy a používány. Pokud voda v rybníku dobře cirkuluje je tím pádem i okysličena. Rybičky se tak mohou cítit zdravěji a budou mít větší šanci na přežití i ve velmi parných letních dnech. Solární fontány mohou také pomoci odstraňovat nečistoty z vody a zlepšovat celkovou kvalitu vody.

Díky cirkulaci vody, kterou solární fontány poskytují, jsou rybičky vystaveny kyslíku a živinám, které jsou nezbytné pro jejich zdraví. Cirkulace vody také snižuje riziko rozvoje řasy a jiných nežádoucích organismů.

Je však důležité dbát na to, aby byla voda v rybníku pravidelně kontrolována a udržována v čistotě. Rybičky totiž mohou být velmi citlivé na nekvalitní a znečištěnou vodu. Pokud je solární fontána správně navržena a používána v souladu s potřebami rybiček, může být skvělým zdrojem pro udržení zdravého a čistého jezírka i u vás na zahradě.

 solární fontána  (2)