Solární zahradní vodopád

Solární vodopád vybudovaný na zahradě je skvělým způsobem, jak přidat do zahrady elegantní vodní prvek a zároveň využít energii ze slunce k jeho pohonu. Tento typ vodopádu funguje na principu solárního čerpadla, které nasává vodu z nádrže a pomocí solární energie ji pumpuje nahoru k vodopádu.

solar_9

Jako první při plánování solárního vodopádu je potřeba si určit jeho velikost a umístění na vaší zahradě. Zvažte, jak velký vodopád chcete, kde bude umístěn, aby byl viditelný z různých úhlů zahrady, a jak bude zapadat do celkového designu zahrady.

Dalším krokem je nákup kvalitního solárního čerpadla s dostatečným výkonem pro Vás vodopád nebo kaskádu . Solární čerpadlo je dodáváno se solárním panelem v o různých výkonech. 

Pro čerpáni vody do výšky 2,1m s průtokem 2480 l/h doporučujeme solární sada pro zahradní potůčky Esotec Garda 

Pro čerpáni vody do výšky 3 m s průtokem 3400 l/h  doporučujeme solární sada pro zahradní potůčky Esotec Adria 3400 l / h

Pro čerpáni vody do výšky 2,8 m s průtokem 5000 l/h  doporučujeme solární sada pro zahradní potůčky Esotec Lugano 5000 l/h

Nádrž by měla být dostatečně velká pro udržení dostatečného množství vody pro pohyb vodopádu a měla by být umístěna tak, aby byla dobře dostupná pro údržbu.

solar_8

Jakmile máte nachystány všechny součásti, můžete začít s instalací. Nejprve umístěte solární čerpadlo do nádrže a připojte hadici k výstupu čerpadla. Poté umístěte čerpadlo na zvolené místo a připojte hadici k jeho spodní části. Panely umístěte na slunečné místo, aby solární čerpadlo dobře fungovalo.

V případě potřeby můžete přidat dekorativní prvky kolem vodopádu, jako jsou kameny, rostliny nebo osvětlení, aby se vodopád stal ještě více atraktivním. Další možností jak si zkrášlit jezírko je umístit pod hladinu Solární podvodní osvětlení Esotec SPLASH se třemi reflektory, které se při soumraku automaticky rozsvítí. V nabídce máme i verzi Solární podvodní osvětlení Esotec SUPER SPLASH se šesti reflektory.

Pamatujte však, že solární čerpadla jsou využitelná pouze v létě, čerpadla je nutné chránit před mrazem!