Proč je solární provzdušňování skvělou volbou pro vaše jezírko na zahradě

Jezírka na zahradě jsou rozhodně krásným prvkem, která přinášejícím krásu, klid a přírodní atmosféru. Avšak, aby obyvatelé jezírka  zůstali zdraví, je nezbytné zajistit dostatečný přísun kyslíku. Jednou z nejefektivnějších a ekologických metod, jak toho dosáhnout, je investovat do solárního provzdušňování.

1. Zlepšuje kvalitu vody:

Solární provzdušňování pomáhá udržovat vodu ve vašem jezírku čistou a zdravou tím, že dodává kyslík do vody. Kyslík je klíčový pro život v jezírku, zejména pro ryby a rostliny. Bez dostatečného množství kyslíku se mohou začít ryby dusit a rostliny mohou začít hnit. Esotec Air-S je jedním z nejprodávanějších produktů v této kategorii, který poskytuje spolehlivé provzdušňování s jedním provzdušňovacím kamínkem.

solar_10 (5)

2. Prevence vzniku řas:

Jezírka mají sklon k výskytu řas, zejména pokud je voda málo prokysličená nebo je přeplněná živinami. Solární provzdušňování pomáhá snižovat riziko vzniku řas tím, že udržuje vodu v pohybu a zvyšuje kyslík, což brání nežádoucímu rozvoji řas. Solární provzdušňovač Esotec AIR-plus je vybaven záložní baterií, která zajistí funkčnost i při zatažené obloze nebo po setmění.

3. Podpora ekosystému:

Jezírko na zahradě může sloužit jako útočiště pro různé druhy rostlin, ryb a dalších živočichů. Zajištění dostatečného přísunu kyslíku pomocí solárního provzdušňování posiluje ekosystém jezírka a pomáhá podporovat jeho biodiverzitu. Solární provzdušňovač Esotec Duo Air 101880 je ideální volbou pro zlepšení životního prostředí vašeho jezírka, díky dvěma provzdušňovacím kamínkům.

solar_10 (6)

4. Snadná instalace a údržba:

Solární provzdušňování je obvykle snadné nainstalovat a nevyžaduje složité kabeláže ani elektrické připojení. Díky solárnímu napájení není třeba se starat o běžné náklady spojené s elektrickým provozem. Solární provzdušňování Esotec Power Five 101887 nabízí kompletní sadu s 10W solárním panelem, 5 bublinkovači a 15 metry hadic, umožňující rovnoměrné rozložení kyslíku.

5. Energeticky úsporné řešení:

Solární provzdušňování využívá energii ze slunce, což je čistý a obnovitelný zdroj energie. Tím se nejen snižuje vaše energetické náklady, ale také snižuje vaši uhlíkovou stopu a přispívá k ochraně životního prostředí.

Investice do solárního provzdušňování pro vaše jezírko není jen investicí do jeho krásy, ale také do jeho zdraví a udržitelnosti. Buďte proaktivní ve své péči o jezírko a vyberte si z naší nabídky nejprodávanějších produktů pro trvale zdravé a krásné jezírko na vaší zahradě.

Porovnání nejprodávanější produkty solárního provzdušňování :

  1. Esotec Air-S - Ponorné vzduchovací čerpadlo Esotec AIR s jedním provzdušňovacím kamínkem.
  2. Solární provzdušňovač Esotec AIR-plus - Ponorné vzduchovací čerpadlo Esotec AIR-plus s jedním provzdušňovacím kamínkem a záložní baterií. Záložní baterie zajistí funkčnost při zatažené obloze nebo po setmění.
  3. Solární provzdušňovač Esotec Duo Air 101880 - Ponorné vzduchovací čerpadlo Esotec Duo Air 101880 se dvěma provzdušňovacími kameny.
  4. Solární provzdušňování Esotec Power Five 101887 - Sada obsahuje 10W solární panel, 5 bublinkovačů a 15 metrů hadic, umožňující rovnoměrné rozložení kyslíku. Ideální pro podporu zdravého prostředí pro ryby a vodní organismy.